Kazen Michel van Tricht

Kaasplateau van Michiel van Tricht uit Antwerpen.


Bekend en befaamd in de gastronomie in België en Nederland.


Geprezen om zijn kazen die hij voornamelijk zelf affineert. Het bedrijf bestaat al 50 jaar en wij werken als Restaurant de Watermolen al 20 jaar samen met kaasaffineur van Tricht. De perfectie en passie van Michel van Tricht, proeft u gegarandeerd terug in zijn kazen. Bestel nu. Dit is een must voor kaasliefhebbers - Voor 2 Personen € 24.50 heerlijk bij de borrel of als dessert.

Aurelie

Aurelie is een Belgische geitenkaas van het type St Maure zonder aslaagje. Deze kaas wordt droger en kleiner naar gelang het ouder worden maar wint aan karakter en smaak. Afkomstig uit de regio Lummen. Rauwmelks, biologisch en gemaakt door kaasboerderij Karditsel.

Chanteraine - Brillat-Savarin

Triple crème kaas van rauwe koemelk uit Ile-de-France. De pâte is zacht-zoet en aangenaam van smaak. Aan de melk wordt room toegevoegd om hem extra vol te maken. De kaas is zeer rijk en boterig. Hij wordt geproduceerd in Seine Et Marne, een departement met een landelijk gedeelte alsook in de Parijse voorsteden.In dit departement wordt ook de Brie de Meaux en de Brie de Melun gemaakt. Het is een vrij ‘recente’ kaas die in de jaren 30 voor het eerst zijn licht zag. De kaas werd vernoemd naar een befaamde gastronoom Brillat-Savarin.

Alpencheddar

Deze kaas is ontstaan uit een unieke samenwerking van 2 kaasmakers: kaasmakerij Kraus uit de Allgau in zuid Duitsland en Quickes in Engeland. Albert voegt bij de wrongel van zijn bergkaas gemalen cheddar farmhouse. Zo krijg je een aardse cheddarsmaak met de smeuïgheid van een bergkaas. Gethermiseerde melk.

Munster-Fermier

Deze gewassen korstkaas wordt geproduceerd in de boerderij Minoux in Le Bonhomme. Deze boerderijkaas komt uit de Elzas en is gemaakt uit rauwe melk. De smaak is sterk maar elegant, met een gladde pâte en een licht-rode korst.

Exclusieve Noten Mix

Verschillende soorten gedroogd fruit en noten.

Geselecteerd door Michel van Tricht.

Dolomitico

Half harde Italiaanse blauwe kaas van gepasteuriseerde koemelk. De kaas is gerijpt in bier en mout en heeft een intense smaak met toetsen van geroosterde noten. Regio Treviso, Noord-Italië.