Menukaart

BIB GOURMAND MENU

3-GANGEN MENU 39.-

Waardering van Michelin voor een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

 

VOORGERECHTEN

WITTE & GROENE ASPERGE

Mousse | Crème van Eidooier | Aardappel Kaantjes

_

GRAVAD LAX

Gerookte Zalm Mousse | Mierikswortel Crème | Gegrilde Groene Asperge | Radijs

_

LAMSPATÉ

Gel van Madeira | Pistache | Monegaskische Ui

 

HOOFDGERECHTEN

ASPERGES TERIYAKI

Gebakken Witte & Groene Asperges | Mousseline met Sesam | Sugar Snaps | Courgette

_

SLIBTONGEN

Citroen | Boterjus | Mousseline | Krokante Groenten

_

DUO VAN HET LIVAR ( LIMBURGS ) KLOOSTER VARKEN

Gegrilde Rib-Eye | Stoof verrijkt met Venkel | Saus op basis van Chorizo

 

NAGERECHTEN

4 KAASSOORTEN

Van Kaasaffineur Michel van Tricht uit Antwerpen

_

DAME BLANCHE 

Vanille-IJs | Slagroom | Cremeaux Pure Chocolade | Crumble | Warme Chocolade Saus

 

GASTRONOMISCH MENU VOOR FIJNPROEVERS

 

3 Gangen 43.50 | 4 Gangen 53.50 | 5 Gangen 63.50 | 6 Gangen 73.50 | 7 Gangen 83.50

 

TERRINE GEROOKTE ZALM | GEBAKKEN TONGFILET

Gamba | Mousse Heilbot | Dille & Mierikswortel Crème | Kaviaar

-

GEGRILDE ZWAARDVIS FILET

Mediterrane Tomatensaus | Kokkel | Mossel

-

WITTE ASPERGE | ZWEZERIK | KREEFT

Kreeftenschuim | Zeekraal | Spinazie

-

ASPERGE RISOTTO | HENNE-EI

Gebakken Asperge | Gepocheerd Henne Ei | Truffel Saus | Beukenzwam | Parmezaan

-

KWARTEL

Filet | Boutje | Farçe | Pistache | Serranoham | Gevogeltejus

-

WITTE ASPERGES | KALFS DUO

Gebakken Lende | Zacht gegaarde Kalfswang | Saus van Eekhoorntjesbrood | Paddenstoelen                                              

-

WITTE CHOCOLADE | FRAMBOOS

Witte Chocolade Bavarois | Frambozen IJs | Gel Basilicum | Cremeaux Witte Chocolade & Framboos

 

Bijpassende wijn per glas 8.75

 

3 Gangen TERRINE | KALFSDUO |  FRAMBOOS

4 Gangen TERRINE | ZWAARDVIS |  KALFSDUO |  FRAMBOOS

5 Gangen TERRINE | ZWAARDVIS | KWARTEL | KALFSDUO |  FRAMBOOS

6 Gangen TERRINE | ZWAARDVIS | ZWEZERIK | KWARTEL | KALFSDUO |  FRAMBOOS

7 Gangen TERRINE | ZWAARDVIS | ZWEZERIK | RISOTTO | KWARTEL | KALFSDUO |  FRAMBOOS

 

 

VOORGERECHTEN ‘ONZE’ KLASSIEKERS

OESTERS ’LA RESERVÉ’ | OLÉRON 22.50

Rode Wijnvinaigrette | Citroen | 6 Stuks

_

COCKTAIL VAN HOLLANDSE GARNALEN 19.50

Cocktailsaus | Toast

_

KREEFTEN BISQUE 14.50

Rouille | Garnituur Gamba | Knoflookbrood

_

ESCARGOTS | Half Dozijn 17.50 | Dozijn 28.50

In het Huisje | Peterselie-Knoflookboter

_

CARPACCIO 15.50

Limousine Rund uit Pannerden (Streek Product) | Truffelolie | Parmezaan

Supplement: Ganzenleverkrullen 8,50

_

STEAK TARTARE 17.50

Limousine Rund uit Pannerden ( Streek Product ) | Little Gemsla, Bacondressing

_

FOIE GRAS 22.50

Gebakken | Brioche | Appelstroopsaus

Supplement; Geglaceerde Witte Asperges 8.50

_

ASPERGE SOEP 11 .-

Toast | Truffelcrème | Kwartelei

 

HOOFDGERECHTEN

KABELJAUW 28.50

Gebakken | Beurre Blanc | Peterselie Olie | Lardo | Witte Asperges

_

ASPERGES FLAMANDE 27.50

Gekookte Livar Ham | Geconfijte Aardappel | Scharrel Ei | Boterjus

_

KALFS DUO 29.50  

Gebakken Lende | Zacht gegaarde Kalfswang | Saus van Eekhoorntjesbrood | Paddenstoelen

_

TOURNEDOS VAN DE GREEN EGG 35.50

Limousine Rund uit Pannerden ( Streek Product )         

Keuze: Pepersaus of Gorgonzolasaus   

 

De bovenstaande gerechten zijn niet in te passen in de menu’s.

 

DESSERT

CRÈME BRÛLÉE 9.50

Klassiek Frans ( koud gereserveerd )

_

WITTE CHOCOLADE | FRAMBOOS 12.50

Witte Chocolade Bavarois | Frambozen IJs | Gel Basilicum | Cremeaux Witte Chocolade & Framboos

DAME BLANCHE 11.50

Vanille-IJs | Slagroom | Cremeaux Pure Chocolade | Crumble | Warme Chocolade Saus

KAASSOORTEN 17.50

Selectie van Kaas Affineur Michel van Tricht uit Antwerpen

 

Schrijf je hier in voor onze Watermolen nieuwsbrief!