BOURGOGNE AVOND

Deze avond is reeds vol gereserveerd, mocht u op reserve lijst willen worden geplaatst, neem dan contact met ons op. 

Maandag 13 november organiseert restaurant De Watermolen een zeer bijzondere wijn-spijs avond, geheel gewijd aan een van de mooiste en interessantste wijngebieden ter wereld; BOURGOGNE.

Speciaal voor deze avond hebben wij Gert Crum bereid gevonden de geheimen van de Bourgogne met u te delen.

Gert Crum is schrijver van wijnboeken en artikelen, doceert aan de wijnacademie/vinologen opleiding en de opleiding tot Magister Vini.

Van zijn hand verschenen onder meer Handboek voor de Bourgogne liefhebber, Champagne - le réveil des terroirs en Le Domaine de la Romanée-Conti ( vertaald in het engels, frans, duits en japans en in 2012 uitgeroepen tot “Wine Book of the Year”).

Vele artikelen van zijn hand verschenen o.a. in Résidence, Elsevier, NRC, Proefschrift en Perswijn.

In 1996 is Gert Crum door de République Française benoemd tot Chevalier dans l`Ordre du Mérite Agricole en in 2009 tot Officier in dezelfde orde.

Er wacht u om 18.00 uur een bourgondisch welkom met een glas Crémant en culinaire snack.

Aansluitend geniet u van een glas Bourgogne Aligoté en 3 verfijnde amuses.

Nadat u in de stemming bent gekomen door de eerste lekkernijen serveren wij een 6 gangen diner

volledig geïnspireerd op de Bourgondische keuken.

Om u zoveel mogelijk kennis te laten maken met de diversiteit aan terroirs schenken wij bij iedere gang 2 halve glazen bijpassende wijn.

Gedurende de avond staat er mineraalwater en vers gebakken desembrood op tafel.

De Bourgogne, ultieme droom van vele wijnliefhebbers, trekt wine-lovers van over de hele wereld.

De sfeer van middeleeuwse dorpen, de fascinerende wijngaarden met beroemde namen als Le Montrachet, Corton Charlemagne, Musigny, Clos de Vougeot en Romanée Conti en de vele historische plaatsen en gebouwen doen het hart van menigeen sneller kloppen.

Bourgogne wijnen zijn niet goedkoop maar onovertroffen en dat maakt deze avond uniek want het is maar zelden dat deze heerlijke wijnen en bourgondische gerechten worden gepresenteerd en toegelicht in een ontspannen sfeer door de vakkundige brigade van restaurant De Watermolen onder leiding van Ramon Klaassen en Wailing Bruns en Bourgogne kenner bij uitstek, Gert Crum. All-in prijs € 249,50 p.p.